Activiteiten Belvédère Lochemse Berg

Activiteiten

Open Monumentendag 14 september 2024

De Belvédère maakt onderdeel uit van het programma Open Monumentendag op 14 september 2024. Vertegenwoordigers van de stichting zullen ter plekke uitleg geven over de historie van de toren en het project. Nadere berichtgeving volgt.

 

Openstelling voor het publiek

Na restauratie zal de VVV op gezette tijden de toren weer openstellen voor het publiek. De uitkijkfunctie is beperkt, omdat de bomen inmiddels dusdanig zijn gegroeid en het uitzicht belemmeren. De uitkijkfunctie wordt vervangen door andere middelen, bij voorbeeld virtual reality om toch een beleving van het uitkijken te krijgen. Op panelen en een fotogalerij zal aandacht worden besteed aan de historie van de toren.

 

Klimwand

De Belvédère wordt momenteel als klimwand gebruikt door de Scouting Graaf Otto Groep (GOG). In de zomer kan onder begeleiding de toren aan de buitenzijde worden beklommen. Voorzieningen zoals zekeringstouwen en grepen zijn aangebracht om dit mogelijk te maken. De klimfunctie willen we ook in toekomst behouden. In overleg met de klimgroep van de Scouting GOG wordt bekeken wat ervoor nodig is om het klimmen verantwoord te blijven uitvoeren.