Stichting Behoud Belvédère Lochemse Berg opgericht

15 maart 2024

Belvédère Lochemse Berg

Op 22 maart 2024 is de akte gepasseerd bij notariskantoor Tap & van Hoff te Lochem ter oprichting van de Stichting Behoud Belvédère Lochemse Berg. Vervolgens is de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is een procedure gestart om een bankrekening te openen.

Eerder verschenen

Kreunen Bouw doneert 4.000 euro

Op vrijdag 5 juli ontving voorzitter Koos van Zwieten van onze stichting uit handen van de voltallige directie van Kreunen Bouw Lochem een cheque ter waarde van 4.000 euro. Kreunen Bouw Lochem bestaat dit jaar 100 jaar. Tijdens de festiviteiten op 22 en 23 maart,...

Veel informatie verzameld over luchtwachttoren

Rond 1954 ging de Belvédère ook dienstdoen als zogenaamde luchtwachttoren voor het Korps Luchtvaartdienst (luchtwachtpost 1H2 Barchem-Lochem) en is de toren opnieuw verhoogd . U leest hier meer over over op de pagina Belvédère als luchtwachttoren.

Stichting Belvédère Lochem opent jacht op ‘vrienden’

Eerder dit jaar werd een plan ontvouwd om de Belvédère nieuw leven in te blazen. De toren, een toeristisch icoon van weleer, staat al jaren te verpieteren op de Lochemse Berg. Dat moet veranderen vindt de onlangs opgerichte Stichting Behoud Belvédère Lochemse Berg....

Kreunen Bouw Lochem ondersteunt het initiatief

Ter ere van haar 100-jarig jubileum heeft Kreunen Bouw Lochem drie goede doelen uitgekozen, waaraan relaties kunnen doneren, waaronder de restauratie van Belvédère. De stichting is Kreunen Bouw hier zeer erkentelijk voor.